Neem contact op
Huisarts zakelijk verzekeren2023-01-12T15:36:04+01:00

 

Aansprakelijkheid- en rechtsbijstand verzekering voor huisartsen

Huisarts aansprakelijkheidsverzekering 

Deze kun je direct online aanvragenInclusief beroepsaansprakelijkheid

Direct online afsluitenInclusief beroepsaansprakelijkheidOntvang meteen je polis
Als huisarts dien je een zakelijke verzekering af te sluiten om je te beschermen tegen financiële risico’s die kunnen ontstaan tijdens het uitvoeren van je professionele activiteiten. Ze bieden bescherming tegen aansprakelijkheid in beroep en bedrijf, zoals bij samenwerking, als bestuurder of als werkgever. Het is dus van groot belang voor de financiële stabiliteit van de praktijk en voor het professioneel handelen als huisarts.
Bereken direct je premie

Wat wij bieden

Aansprakelijkheid- en rechtsbijstand online afsluiten

Je kunt direct online jouw verzekering aanvragen. Snel, overzichtelijk en eenvoudig.

Speciaal voor huisartsen

De verzekering is af te sluiten door:

 • Vrijgevestigde huisartsen
 • Waarnemende huisartsen
 • Huisartsen in loondienst (Hidha)
 • Huisartsen in opleiding (aios)

Maatwerk offerte

Heb je vragen en kom je er niet uit? Wij hebben persoonlijke adviseurs voor al jouw vragen. Vul het maatwerk formulier in en wij nemen direct contact met jou op.

icon-1@2x

Aansprakelijkheid- en rechtsbijstandsverzekering voor Huisartsen

Als huisarts is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de financiële risico’s die kunnen ontstaan uit jouw professionele activiteiten. Een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstand verzekering kunnen je hierbij helpen.

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen de kosten van een rechtszaak of een vergoeding die je moet betalen als je een fout maakt in je beroep. Bijvoorbeeld als je een verkeerde diagnose stelt of een medische fout maakt.

Een rechtsbijstand verzekering biedt je professioneel advies en bijstand in geval van een geschil, of het nu gaat om een claim of een geschil met een patiënt of een andere partij. Dit kan je helpen om juridische kosten te beperken en een geschil sneller op te lossen.

Samen zorgen deze verzekeringen ervoor dat jij financiële beschermd bent en in staat bent om je werk efficiënt en gerust uit te oefenen.

Vraag nu je verzekering aan

Veelgestelde vragen over aansprakelijkheid- en rechtsbijstandsverzekering voor huisartsen

Is het verstandig om over te stappen bij een premie verhoging?2023-01-11T12:35:37+01:00

Verzekeraars kunnen hun premies opeens verhogen, waardoor het voor een huisarts verstandig kan zijn om te vergelijken en over te stappen naar een andere verzekeraar. Door verzekeringen regelmatig te vergelijken, kan een huisarts zich ervan verzekeren dat ze de meest gunstige voorwaarden hebben en de laagste premies betalen. Dit kan hen helpen om hun kosten te beheersen en te voorkomen dat zij geconfronteerd worden met onverwachte verhogingen van hun premies.

 

Is het verplicht voor een huisarts om een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand verzekering af te sluiten?2023-01-11T12:23:07+01:00

Nee, het is niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand verzekering af te sluiten, maar het is wel sterk aanbevolen om deze verzekeringen af te sluiten om te beschermen tegen de financiële risico’s die verbonden zijn aan het uitoefenen van het beroep als huisarts.

 

 

 

 

Kunnen aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand verzekering samen afgesloten worden?2023-01-11T12:18:34+01:00

Ja, het is mogelijk om zowel een aansprakelijkheidsverzekering als een rechtsbijstand verzekering af te sluiten. Dit geeft een huisarts een bredere dekking en bescherming.

 

Wat is het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstand verzekering?2023-01-11T12:17:54+01:00

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële gevolgen van eventuele fouten die de huisarts kan maken in het uitoefenen van hun beroep, terwijl een rechtsbijstand verzekering juridisch advies en bijstand biedt in geval van een geschil.

 

 

 

Wat is het nut van een rechtsbijstand verzekering voor een huisarts?2023-01-11T12:15:38+01:00

Een rechtsbijstand verzekering biedt een huisarts juridisch advies en bijstand in geval van een geschil, of het nu gaat om een claim of geschil met een patiënt of een andere partij.

 

 

Waarom moet een huisarts een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?2023-01-11T12:13:46+01:00

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële gevolgen van eventuele fouten die de huisarts kan maken in het uitoefenen van hun beroep.

 

Vraag nu je verzekering aan
icon-2@2x

Waarom kiezen voor verzekeringen?

De aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering is volledig op maat gemaakt voor huisartsen. Zo is het een alles-in-één verzekering, inclusief bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid.

Bij ons sluit je snel en voordelig je verzekering af. Ook kun je iedere dag je verzekering wijzigen of zelfs opzeggen.

Zo heb je geen extra papierwerk en geen hoge kosten. Wel direct je verzekeringspolis en de flexibiliteit waar jij van houdt.

Bereken direct je premie

Alles goed geregeld

Hoe kun je de verzekeringen afsluiten?

1.

In 2 minuten kun jij al je aanvraag ingediend hebben. Deel met ons hoe je verzekerd wilt zijn. Gebruik hiervoor het online formulier

2.

Je ontvangt de offerte binnen 24 uur. Als je akkoord bent dan kun je deze direct online aanvragen.

3.

Binnen enkele dagen ben je verzekerd en kun je goed beschermd aan de slag.

Vraag nu je verzekering aan

Enkele klanten & partners

1.

De voordelen


Groot collectief

Met ruim 70.0000 ondernemers zijn wij het grootste BAV / AVB collectief van Nederland.

Extra voordelen

 • Onafhankelijke vergelijking
 • Persoonlijk digitaal advies
 • Direct online afsluiten
 • Maatwerk offerte binnen 24 uur
 • Collectieve korting op je BAV
 • Geen lidmaatschapskosten
 • Beste voorwaarden
 • Geen verplichte leveringsvoorwaarden
 • Zeer laag eigen risico
 • Geen eisen aan de duur van ondernemerschap
 • Kosten van juridisch verweer niet ten laste van het verzekerd bedrag
 • Geen verplichte schaduwmanagement
 • Gratis lid MKBcollectief.com
 • Gratis lid SharedBusinessCenter.nl
 • Gratis lid Zorgenvitaliteit.nl
  Toegang tot Sportmedischnetwerk.nl

2.

Kracht van het collectief


Samen staan we sterk.

Dankzij het collectief sta je sterker. jouw belangen behartigen wij met grote zorg. Niet alleen bij het afsluiten van jouw BAV / AVB maar ook wanneer je een claim krijgt staan wij en het collectief jou bij.

Online afsluiten
Zelfstandig ondernemers sluiten hun beroepsaansprakelijkheid eenvoudig af. Je hoeft slechts een beperkt aantal vragen in te vullen en jouw dekking kan meteen geregeld worden. Premies beginnen al bij 240 euro per jaar.

Kosteloos
Profiteren van de collectieve voordelen? Wanneer je de aansprakelijkheidsverzekering afsluit dan gebeurt dit automatisch. Er zijn geen lidmaatschapskosten verbonden aan het collectief.

Maatwerk
New Wave Assurances biedt een BAV / AVB voor verschillende doelgroepen maar wij richten ons met name op HBO/WO+ opgeleide ondernemers.

Go to Top